תכנית קדם כנס

יום ראשון 4.12.2022
16:15 – 16:00
התכנסות ופתיחה, דן פנורמה אולם קורל
17:00 – 16:15
עיצוב מרחבי ילדות התומכים ברווחה רגשית ובין אישית
שרית שני חי, מחלוצות העיצוב לילדים בארץ, היא מעצבת רב תחומית, המתמחה בעיצוב סביבות חינוכיות מעוררות השראה לילדים.ות. עבודותיה של שני חי פורסמו בכלי תקשורת רבים, בארץ וברחבי העולם, ואף הוצגו בתערוכות שונות, במוזיאון ישראל, ירושלים, במוזיאון העיצוב בחולון ועוד. לאחרונה ראה אור ספרה ״שרית שני חי: מרחבי ילדות", הפורש את עבודתה במשך שלושה עשורים ומוקדש למרחבי למידה חדשניים במאה 21.
17:00-17:30
הפסקה
18:15 – 17:30
הקשר בין ילדים.ות להוריהם בפנימיות: גורמים מעכבים ומקדמים ותרומת הקשר לתפקוד הילד.ה
פרופ' שלהבת עטר שוורץ, פרופסור מן המניין בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית בירושלים. ענף המחקר המרכזי של שלהבת מתמקד ברווחת הילד.ה, הן בקהילה והן בהשמה חוץ ביתית, כגון: פנימיות ומשפחות אומנה. כמו כן, היא חוקרת היבטים שונים המתייחסים למשפחה בת זמננו ולהשלכותיהם על ילדים.ות ובני.ות נוער בקהילה, כמו יחסים בין-דוריים במשפחה, ועוד. מחקריה מתבססים רבות על נקודת המבט של הילדים.ות עצמם.ן והם מתאפיינים בראייה אקולוגית חברתית, הרואה את הילד.ה כמושפע.ת מגורמים אישיים, משפחתיים וקונטקסטואליים רחבים יותר. שלהבת מעורבת בוועדות וביוזמות שונות לקידום רווחתם של ילדים.ות, בכלל, ובהשמה חוץ-ביתית, בפרט.
18:15-19:00
מי בעלת הבית? על בניית מרחב טיפולי בתנאים משתנים
ד"ר עמית פכלר, פסיכולוג קליני מומחה - מדריך, עורך הסדרה הפסיכואנליטית פגישות בהוצאת כרמל ומלמד במספר מסגרות.
21:00 – 19:00
ארוחת ערב
23:00 – 21:00
מיכה ביטון: מופע מוסיקלי מרתק בעקבות ספרו "הצד המואר בדרך אל עצמי"
רבים קראו והתאהבו בדמות הספרותית "ציון כהן", גיבור סדרת הספרים הידועה "אל עצמי" של הסופרת גלילה רון פדר, ששימשה אם אומנת לזמר והיוצר מיכה ביטון. בהיותו ילד בבית האומנה מיכה היה הקורא הראשון של טיוטת סדרת הספרים "אל עצמי". גלילה: "מיכה השפיע מאוד על ציון כהן, גיבור הספרים שלי וההערות שלו היו מאוד משמעותיות". שנים רבות עברו מאז מיכה גדל בבית האומנה ששם שימש השראה לדמותו של גיבור הספר "אל עצמי".
במופע שר ומספר מיכה על ילדותו ועל דמותו בספר, הסיפורים מתוך הסדרה והסיפורים שקרו מחוץ לספר שמעולם לא נכתבו. על מסעות חייו כילד, שגדל בסיטואציית חיים כמעט חסרת סיכוי והצליח כנגד כל הסיכויים לעשות את הבלתי אפשרי ולהפוך לאומן ויוצר. בעזרת הרבה השקעה וחום אנושי הצליח לסלול לעצמו דרך ולהגיע למקומות עליהם רק חלם. לאחר שהשתחרר מהצבא החלה הקריירה שלו, תחילה כשחקן ולאחר מכן אומן יוצר, מוסיקאי וזמר, עד היום. במופע מבצע מיכה שירים מאלבומיו ומכל תקופותיו ולוקח את המאזין למסע מוזיקלי אל מקומות עמוקים בנבכי האדם ואל תפילות וניחוחות ילדות משדרות עיר הולדתו ואל ירושלים העיר בה גדל מספר שנים.
מופע מוסיקלי מרתק, ייחודי ומעצים שזוכה להצלחה אדירה, בארץ ובעולם, המלמד ילדים.ות, בני.ות נוער ומבוגרים.ות על יכולתם.ן לעשות את הבלתי אפשרי ולמרות הכל להביט על הצד המואר שבחיים. חוויה מוסיקאלית מעצימה ובלתי נשכחת!
יום שני 5.12.2022
9:00 – 7:00
ארוחת בוקר
9:45 – 9:00
"מי יציל את הבית שלי?" על חשיבות הבית הארגוני במאבק עובדים.ות (ואיך אפשר לשמור עליו)
ד"ר יובל הירש, פסיכולוג קליני מומחה, עובד במרפאה לבריאות הנפש בלוד ובקליניקה פרטית, יו"ר חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות המח"ר, חבר בוועד המנהל של התנועה למען הפסיכולוגיה הציבורית.
10:30 – 9:45
הפסקה
10:30-12:00
איפה הבית שלי? על פליטות, הגירה, עליה וזהות בקונטקסט של המלחמה באוקראינה
ריטה גבאי, פסיכולוגית קלינית וחינוכית מומחית, עובדת בשפ״ח ירושלים ובקליניקה פרטית, עוסקת בתחומי פסיכולוגיה רגישת תרבות ופסיכולוגיה מערכתית.
בחצי שנה אחרונה מנחה קבוצות הכשרה והדרכה לא.נשי טיפול וחינוך באוקראינה, חברה בקבוצת מובילות של פרויקט התנדבותי של סיוע נפשי לאוקראינה מישראל.
מריה טרנטייב, פסיכולוגית חינוכית מדריכה, עובדת בקליניקה פרטית. בחצי שנה אחרונה מנחה קבוצות הכשרה והדרכה לא.נשי טיפול וחינוך באוקראינה, חברה בקבוצת מובילות של פרויקט התנדבותי של סיוע נפשי לאוקראינה מישראל.
12:00-12:45
להרגיש בבית בפסיכולוגיה החינוכית: על המורכבות בהתמקמות, בניית הזהות ותחושת השייכות של הפסיכולוג.ית החינוכי.ת
יעל שטיינברג, פסיכולוגית קלינית ופסיכולוגית חינוכית מדריכה, מנהלת המרכז המערכתי של שפ״ח ירושלים.
12:45-13:00
דברי סיכום